AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

21 februari 2014

Lägg om taket på sommarhuset själv!

Plåttaket Finnera från Ruukki ska vara lätt att sätta ihop och göra det möjligt för hemmafixaren att lägga om taket på egen hand. Plåten ser ut som takpannor och köps i moduler som ska vara lätta att sätta ihop och där det slutliga taket inte har synliga sömmar. Taket är speciellt utvecklat för det tuffa skandinaviska klimatet och är extremt hållbart. Det passar speciellt bra till fritidshus som är placerade i öppna landskap eller kanske nära hav och vatten. Pannorna är behandlade med en PurexTM-beläggning och har en strukturerad matt yta, en ny färgbeläggning som utvecklats för att ge en varaktig beläggning på byggplåtar.

Finnera och Classic Foto: Ruukki
Finnera och Classic Foto: Ruukki

Ett annat takalternativ är Classic och även det ska vara enkelt att montera. Man klickar fast plåtens ena sida, den andra fästs med skruvar som döljs av nästa plåt. Detta gör att infästningarna blir helt dolda och ger ett enhetligt slutresultat. Takplåten levereras med vikt framkant, vilket gör taket på sommarhuset ännu mer motståndskraftigt mot väder och vind. Taket Classic har en enkel montering. Man klickar fast plåtens ena sida, den andra fästs med skruvar som döljs av nästa plåt.
Finnera takpannor, cirkapris 104 kronor/styck. (övre bilden)
Classic plåttak, cirkapris 242 kronor/m2. (nedre bilden) Båda taken kommer från det finska stålföretaget Ruukki.

RuukkiNyckelord:

Bygg

Inspiration

Nyheter

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår