AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

5 juni 2014

Lantköken flyttar in till stan

Trenden är tydlig, det är inte bara badrummen som ska vara vita utan även de vita köken är de som är storsäljare. En del har nu tröttnat på den minimalistiska avskalade looken och vill hellre ha en mer ombonad lantstil, även i storstan. Traditionellt, hantverksmässigt och ombonad känns tryggt. Det ska vara rejäla trämaterial och det är viktigt att köket är gästvänligt och trivsamt. Ballingslöv har en del kök som har stora skåp som ger en känsla av att de är platsbyggda fastän de inte är det.

Ballingslöv
Ballingslöv

Lantlivet i storstan syns som profilerade luckor med speglar, fasningar och ramträ. Skåp från golvet upp till taket ger en gedigen känsla av platsbyggt. Vitriner med olika vackra glasinfattningar skapar en helhet. De infällda greppen är utbytta mot fina små knoppar, sirliga handtag eller antikbetsade beslag. Arbetsskivorna är i stenmaterial där granit eller tåliga kompositmaterial, gärna i svart, kombineras med träslag som håller i evighet. Gediget ska det vara, även i stan.

 

BallinglövNyckelord:

Inspiration

Kök

Nyheter

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår