AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

6 oktober 2013

Lås dörren med en app - nu läggs hemnyckeln i mobilen

Assa Abloy och Verisure Securitas Direct har tillsammans utvecklat det första "smarta" låset i Europa. Låset gör att man bland annat kan låsa upp dörren från jobbet till en hantverkare och man kan se när barnen kommer hem. En annan fördel de vill framhäva är att man då slipper ha nycklar med sig på motionsrundan, men man måste förstås ha mobilen med sig istället... Man kan även skapa tillfälliga låskoder för husvakten under semestern, barnvakten eller till släkt eller vänner som är på besök. Då kan man sitta på andra sidan jordklotet och kolla att dörren är låst... och få panik om den inte är det.

Lås dörren med en app - nu läggs hemnyckeln i mobilen

Låset som sköts via en app i telefonen lanserades i september på den skandinaviska marknaden. All information ligger i molnet (det berömda molnet som aaaalla pratar om men ingen har sett...) så förlorar man telefonen eller den är urladdad kan man enkelt sköta allt via webben, och helt enkelt knappa in en kod på låset i dörren - som när man slår in en portkod. Olika tjänster och funktioner för det smarta hemmet har vi nog bara sett början av.

VerisureNyckelord:

Besök

Elektronik

Nyheter

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår