AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

17 juni 2014

Lewis & Wood - extra breda engelska tapeter

Nu lanserar det brittiska designföretaget Lewis & Wood en ny och annorlunda tapet- och tygkollektion med inspiration från den engelska landsbygden ”The English Ethnic Collection" finns i tre vitt skilda konstnärliga stilar och tekniker. Det är en kollektion med både lite djärvare mönster och milda, nedtonade inslag. Tapeterna är alla Wide Width Wallpaper (130 cm breda) med nyskapade mönster i en engelsk etnisk stil. De blommiga tapeterna passar i vilket hem som helt tycker jag. Jättefina i till exempel ett sovrum eller en hall som behöver lite mer "liv". De allra största motiven liknar vägg eller takmålningar och passar perfekt för den som har stora väggar och högt i tak, då kan mönstren verkligen komma till rätta. Kan se de här både i en gammal herrgård, en hälsingegård som vill komma ifrån kurbitsstilen, en äldre lägenhet som vill ha lite extre stil och flärd. Alla mönster finns även i tyg i linne och sammet.

Lewis & Wood Foto: Annika Rådlund
Lewis & Wood Foto: Annika Rådlund

Den nedre bilden visar "Doves" av Flora Roberts, som är en av de nya tapeterna. Bilden visar även äldre mönster från Lewis & Wood, övesta blommönstret heter Indienne och hör inte till nyheterna. För att se vilka som är nyheter kan man gå in på Lewis & Wood Wide Width Wallpaper för att se vilka som är de nya mönstren på de breda tapeterna (130 cm). Det måste gå fort att tapetsera då rullarna är så breda, och mönstren blir förstås inte lika repeterande som de blir på smalare rullar.

Lewis & Wood grundades 1993 av textiltryckare Stephen Lewis och inredningsarkitekt Joanna Wood. De har sedan starten hunnit skapa en betydande kollektion av textilier och tapeter med traditionella mönster, till stor del tillverkade i Storbritannien. I Sverige representeras Lewis & Wood av Gammelträdgården AB.

Gammelträdgården Nyckelord:

Detaljer

Inspiration

Nyheter

Sovrum

Tapet

Textil

Tips

Vardagsrum

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår