AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

18 maj 2015

Lyx och budget - Grythyttan och Rustas trädgårdsmöbel

Trädgårdsstolen A2 formgavs 1930 av Arthur Lindqvist i Grythyttan och det är kanske den möbeln som mest förknippas med Grythyttan Stålmöbler. Möbeln har funnits i bersåer, på utomhusserveringar och förstås i trädgårdar sedan dess. Den har funnits i lite olika färger under åren. Stativet i massivt fjäderstål ger lång livslängd och man den sviktar i ett skönt gung då man sitter i den. Jag har länge velat ha den här möbeln, vi hade en sådan i vår trädgård då jag var barn. Då var stolarna målade i olika färger, ljusblå, ljusgul och röd. Tyvärr gav min mamma bort den till en annan familj, vilket jag tror att hon ångrar idag. Hursomhelst, så har nu Rusta en liknande möbel.

Grythyttan Fåtölj A2
Grythyttan Fåtölj A2

Fåtölj A2 från Grythyttan 3 120 kr/st i Vitlackad ek med varmförzinkat stativ, bordet kostar cirka 6 630 kr.
Rustas stolar Furuvik av odlad acacia med ram av pulverlackerat stål finns i färgerna vit, grå och natur och kostar 699 kr/st. Bordet Furuvik av odlad acacia med ram av pulverlackerat stål finns i färgerna vitt, grått och natur kostar 1795 kr.

www.grythyttan.net
www.rusta.seNyckelord:

Tips

Trädgård

Utomhus

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår