Lyx och budget - matta i jute från H&M Home och Armadillo

Lyx och budget - matta i jute från H&M Home och Armadillo
Den här typen av mattor har jag sett på några ställen i asien då jag har varit ute och rest. Senast nu i december och sen ångrade jag att jag inte köpte någon, man kan ju vika i hop en försiktigt om man har en stor resväska... men nu har de även dykt upp i Sverige. Här har jag hittat både en dyrare och en billigare variant. Igår skulle jag nämligen beställa ett par byxor från H&M på nätet och ramlade förstås in på Home-sortimentet där jag hittade den här mattan. Så nu är den på väg till mig i ett paket. Plötsligt har man köpt en matta när man skulle köpa ett par byxor...

För några år sedan släppte det australiensiska företaget Armadillo & c/o The Flower Collection som består av mattorna Marigold, Dandelion och Zinnia. Mattorna är inspirerade av blommor och blad och de är tillverkade i hampa. Marigold från Armadillo är 155 cm i diameter och kostar 4995 kr hos Duktabord.se och cirka 3500 kr på Armadillo & Co:s hemsida, men frakten från Australien tillkommer då... Dukatbord.se har även fler av modellerna i olika storlekar.
Matta jute från H&M Homeär mycket mindre, 75 cm diameter och kostar 249 kr. Miljöbilden är från H&M Home så där kan man se att den storleken passar bäst som sängmatta eller som dörrmatta.

http://armadillo-co.com/item/marigold-2/
http://www.dukatbord.se/catalogsearch/result/?q=armadillo
http://www.hm.com/se/product/35524?article=35524-A

Gilla gärna Allt om bostad på facebook!

Facebook Twitter Google Plus Google Plus