AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

20 maj 2015

Lyx och budget- trädgårdsstol av Harry Bertoia och Jotex

Här är två stolar som är väldigt lika varandra tycker jag. Det som skiljer mest är väl priset. Bertoia Side Chair är formgiven av Harry Bertoia 1952 och har blivit en klassisk designmöbel för uteplatsen och den billigare varianten finns bland från Jotex vårnyheter. Prisskillnaden är runt sextusen kronor per stol. Förutom det faktum att Jotex variant är kanske lite väl lik originalet så gillar jag att deras stol har lite mjukare form och lite högre rygg.

Side Chair från Knoll och stolen Ulricehamn från Jotex
Side Chair från Knoll och stolen Ulricehamn från Jotex

Harry Bertoias fina industriella Side Chair är bland de mest kända stolarna i modern design, pris cirka 6760 kr (748 US dollar). De som tillverkas i vitt och svart lämpar sig bra för utomhusbruk. Jotex stol Ulricehamn kostar 699 kr. Stolen är tillverkad i lackade metalltrådar och lämpar sig också för utomhusbruk. Finns i svart, vit och orange.

http://www.knoll.com/product/bertoia-side-chair
http://www.jotex.se/jotex/ulricehamn-stol/483831Nyckelord:

Inredning

Nyheter

Tips

Trädgård

Utomhus

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår