Mairos nya mönster kommer från blyertsteckningar!

Mairos nya mönster kommer från blyertsteckningar!

Mairos nya mönster är handtecknat i blyerts och sedan uppbyggd som en klassisk medaljong, av Anna Backlund . Dessa kommer att finnas i handeln från och med september. Det här är en serie som är fin hel hela året, och som även funkar över jul!  Myrten och Fager är tryckta på en väv av 50 % linne och 50 % bomull och de kommer att finnas  i färgställningarna röd och svart. 

Formgivaren och textilkonstnären Anna Backlund hämtar sin inspiration från såväl naturen som staden och hennes mönster berättar ofta om en längtan efter stora städer och vida vidder. Hon skapar mönster där man kan hitta nya detaljer och få utrymme för sina egna fantasier. ”Strävan i mitt arbete är att jag vill dekorera och smycka världen. Jag vill fylla människors tomrum med berättelser och skönhet. Berika dem. Jag vill att vi skall nå vårt innersta och våga vila i det" är hennes egen beskrivning av sitt arbete.
Det är hennes barndoms somrar på  Köpstadsö i Göteborgs södra skärgård som gett henne inpiration att skapa Fager och Myrten.

Myrten säljs som metervara, kuddar och bordsduk. Fager säljs som metervara, panel, löpare, kökshandduk, servett och kuddar. Båda tillverkas av Mairos på det egna textiltryckeriet Svenskt Textiltryckeri i Sölvesborg i Blekinge.
Mairo
Anna Backlund

Facebook Twitter Google Plus Google Plus