Måla fasaden svart!

Måla fasaden svart!

Allt fler har målat om sina husfasader i svart färg. Supersnyggt tycker jag! En av mina vänner köpte en brun stuga och målade den svart och bytte ut några fönster till helstora fönster och skjutpartier ut mot älven. Huset såg helt plötsligt modernt ut. På det svartbetsade trädäcket har hon stora svarta krukor med röda pelargoner i och röda lyktor i asiatisk stil på gräsmattan. Så himla fint.
Jag har varit och spanat in Beckers mattsvarta fasadfärg, den ska vara lätt att måla med och ge ett hållbart resultat. . Det som främst särskiljer en helmatt yta mot en blank, är att den inte reflekterar lika mycket ljus och störst effekt blir det med mörkare kulörer. Beckers fasadfärg är en vattenburen akrylatfärg för omålat eller målat trä utomhus. Den nya färgen ska ha en mycket god utomhusbeständighet och den ska vara lätt att måla med och torka snabbt. Man måste se till att träet är torrt innan man börjar, det får max vara en fuktkvot på 16 %. Använder man spruta eller roller behöver man efterstryka med pensel, tipsade deras representant om.

Fasadfärg Helmatt finns i burkar om 3 eller 10 liter. Rekommenderat cirkapris 725 kr för 3 liter. För att få det perfekta slutresultatet används Fasadfärg Helmatt tillsammans med Beckers Grundolja och Grundfärg.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
  www.beckers.se

Facebook Twitter Google Plus Google Plus