AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

11 juli 2014

Min nya trädgårdskompis-trimmer, gräs- och kantklippare i ett

Det är kul med trädgårdsarbete - speciellt om man har bra hjälpmedel. Just nu är jag äverlycklig över att äntligen har en bra grästrimmer och jag har även inhandlat en lie för att slå ner lupinerna runtom tomten. Trimmern är en trädgårdsnyhet från Black & Decker och den kombinerar egenskaperna hos en grästrimmer, en gräsklippare och en kantklippare och man skiftar snabbt mellan trädgårdsuppgifterna med ett lätt klick. Man använder alltså samma "handtag" på alla tre grejerna man bara ändrar själva bottenplattan som är mot gräset.

Den är speciellt bra att klippa runt trädäcket på altanen för att den har ett hjul som man kan stödja mot kanten, så man kan aldrig gå för nära träet och det blir klippt lika nära runtom hela altanen. Man kan sedan vända på den apparaten för att kantklippa. Den tredje grejen är att man kan använda apparaten som en gräsklippare, men eftersom den är batteridriven så är det inget för den som har stora gräsmattor men om man har till exempel en åklippare så kan man använda den till att köra under eller nära buskar där man inte kommer åt med åklipparen. Det låter knappt någonting så det är väldigt rofyllt att gå runt med den. Jag har en vanlig gräsklippare om jag använder för jag har en gigantisk gräsmatta, så den här prylen använder jag till att klippa vid vägkanten utanför buskarna. Det området tycker inte min vanliga klippare om eftersom det är lite för lite gräs där. Den här kunde man höja mycket och liksom smyga fram efter kanten - och äntligen få det snyggt där också. Det här är helt enkelt min nya trädgårdskompis.

Black & Decker 3 in 1 Strimmer Foto: Annika Rådlund och Daniel Halvarsson
Black & Decker 3 in 1 Strimmer Foto: Annika Rådlund och Daniel Halvarsson

Black & Decker 3 in 1 kombinerar egenskaperna hos en grästrimmer, en gräsklippare och en kantklippare. Man skiftar mellan trimmern och och kantklipparen med att vrida skaftet med ett enkelt klick, när man sedan ska använda den som gräsklippare så sätter man den i en palstform som ser ut som en gräsklippare och trycker med foten på en pedal på bakkanten, och bara klicker fast trimmern där i.
Apparaten är batteridriven (batteriet sitter längst upp på skaftet) och jag hinner precis klippa runt båda mina altandäck, runt ett blomland och efter hela vägkanten innan batteriet måste laddas. Skönt att slippa sladd och oljud från en motor. Själva snöret som man använder vid trimning matar ut sig av sig själv när det blivit slitet och går av. Skönt att slippa pilla med det tycker jag. Delarna väger inte mycket så de är lätta att hänga upp på väggen där man förvarar trädgårdsredskapen. Ett plus för det också. Vad man skulle önska är att det skulle följa med två batterier så man kan ladda det ena medan man använder det andra. Men jag ska kolla om man kan köpa till det, det gör det antagligen.
Net on net kostar Black & Decker 3 in 1 Slimmer 1490 kr.

 

 

Black & Decker
Net on netNyckelord:

Elektronik

Inspiration

Nyheter

Prylar

Tips

Trädgård

Utomhus

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår