AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

23 augusti 2016

Morberg visade upp sina glas som han designat för Orrefors

Ikväll visade Per Morberg upp sina nya glas som tillverkats i Orrefors glashytta i Småland. Det har skapas två glasserier: Morberg Exclusive och Morberg Collection för rödvin, vitvin, öl och en tumbler. Per Morberg har designat glasen tillsammans med Orrefors formgivare.
Serien som heter Exclusive har en robust form och foten är handmålad i guld med signatur av Morberg. De kommer bara att säljas i ett visst antal exeplar, 1960 stycken, samma tal som hans födelseår. Väldigt coola och lyxiga glas som förstås höjer dukningen ordentligt. Han har även ritat på ett champagneglas som kanske kommer framöver. Antagligen också i 1960 exemplar...

Den andra serien, Morberg Collection, har smalare fot och inga guldetaljer. Det är väl vad jag skulle säga mer som "vanliga glas". Enkla och snygga, modern skandinavisk design med rena linjer och fokus på formen som ska förstärka smakupplevelsen. Och så kvalitén förstås. Kvalitetsglas brukar hålla bättre eftersom glaset är starkare, de brukar alltså inte spricka när man diskar dem - så som billigare glas har en tendens att göra.

Per Moberg och Henrik Schyffert visade Orrefors nya glas Foto: Annika Rådlund
Per Moberg och Henrik Schyffert visade Orrefors nya glas Foto: Annika Rådlund

Skådespelaren, kocken och kokboksförfattaren Per Morberg har designat glas tillsammans med Orrefors. Ikväll visade han upp de nya glasen, och Henrik Schyffert höll låda på scenen. Glasen kommer även att visas på Formex. Prismässigt så är Excluxive serien förstås lite dyrare, de ligger på 1490 kr/st medan man får ett fyrpack av Morberg collections glas för 599 kr.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.orrefors.seNyckelord:

Detaljer

Nyheter

Porslin

Presenter

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår