AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

3 februari 2015

Ny muminmugg - Håll Sverige Rent

Mumintrollens skapare, Tove Jansson, älskade havet och naturen och att värna om miljön var för henne en självklarhet. Under sjuttiotalet illustrerade Tove, tillsammans med sin bror Lars Jansson, exklusiva Muminaffischer för stiftelsen Håll Sverige Rent i deras kampanj ”Rädda Östersjön”. Nu i februari 2015 har Arabia återupplivat motivet på de gamla affischerna i en exklusiv specialmugg för Håll Sverige Rent. Genom att köpa muggen bidrar man till Håll Sverige Rents arbete med att upplysa barn och ungdomar om nedskräpningens påverkan på vår miljö. Motivet påvisar problemen om vad som händer om vi skräpar ner våra hav men påminner oss också om vår vackra natur.

Muminmuggen Håll Sverige Rent Foto: Annika Rådlund
Muminmuggen Håll Sverige Rent Foto: Annika Rådlund

Muggen lanseras den 12 februari i en exklusiv Muminutställning på Junibacken i Stockholm. Junibacken har ensamrätt till försäljning på produkterna de första två veckorna, innan de släpps för bred distribution. Antar att det här blir ett måste för samlaren... Specialmugg Håll Sverige Rent , 30 cl. Rek. utpris 299 Sek. 15 kr/såld mugg går till stiftelsen Håll Sverige Rent.Nyckelord:

Barn

Nyheter

Övrigt

Porslin

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår