AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

7 februari 2017

Ny sittkudde med avtagbar klädsel från Fogia

Eftersom jag är en praktiskt lagt person så gillar jag möbler med tvättbara klädslar, ni vet ju hur soffor och fåtöljer kan se ut annars efter ett tag... Även om man inte har barn som kladdar så blir det ändå solkigt efter ett tag, speciellt ljusa möbler. Ni kan ju tänka er en vit soffa som man sätter sig i med ett par nya blå jeans på sig....
Det är som sagt var bra om saker och ting går att tvätta.

Igår drog Designveckan igång i Stockholm och ett av företagen som visade upp sina nya alster var det svenska möbelföretaget Fogia. Det visade bland annat upp nyheten Poppy – en sittpuff formgiven av Nina Jobs. När hon tog fram formen till den så hämtade hon inspirationen från valmoblomman och därifrån kommer då förstås även namnet.
Fogia och Nina Jobs mål med Poppy har varit att skapa en lättmöblerad och flyttbar sittmöbel som fungerar i alla rum som ett alternativ till en stol. Väldigt snygg tycker jag!

Poppy från Fogia formgiven av Nina Jobs för Fogia Foto: Annika Rådlund och Fogia
Poppy från Fogia formgiven av Nina Jobs för Fogia Foto: Annika Rådlund och Fogia

Sittkudden Poppy med design av Nina Jobs finns i två storlekar: 70 cm eller 90 cm. Sitthöjden är 45 cm. Den finns som standard i två olika kviltade tygkvaliteter, och tre olika färger av respektive tygkvalitet. Rekommenderat cirka pris från 6 980 kr.
På den övre bilden kan man se en liten pappmodell som hon arbetade med när hon designade sittpuffen.

Återförsäljare är bland andra: Fogia Collection, Länna Möbler, Svenssons i Lammhult, NK Classic Home och Olsson & Gerthel.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.fogia.seNyckelord:

Detaljer

Inredning

Inspiration

Nyheter

Prylar

Tips

Vardagsrum

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår