AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

2 april 2016

Nya härliga trädgårdsprylar

Så fort man börjar titta runt på trädgårdsprylar så blir man så inspirerad, tycker jag. Våren är ju en fantastisk tid att städa upp i trädgården och sedan se allting vakna till liv. Det är det bästa! Ofta tycker jag att man inte hinner med så mycket som man skulle vilja, men jag har slutat att stressa upp mig över det och tänker istället "Jag har en trädgård". Och bara det är en skön känsla.

Nu har jag precis gått igenom årets trädgårdsnyheter och tänkte dela med mig av några godbitar här. Hoppas du blir lika inspirerad som mig!

Trädgårdsnyheter: Fiskars, Hasselfors Garden, Hillerstorp och Rusta
Trädgårdsnyheter: Fiskars, Hasselfors Garden, Hillerstorp och Rusta

Härligt grön zinkanna från Blomsterlandet, som även är fin att se på.

Sladdlös busksax
Den lätta AccuCut Li används för att klippa grenar på mindre buskar och häckar eller för formklippning av buskar. Det ergonomiska handtaget ska göra att batterisaxen ska vara lätt att använda och den större spärrknappen och strömbrytaren placerade på handtaget ska förstärka säkerheten. När skären är utslitna så ska de också enkelt gå att byta ut. Här skulle ju jag köpa ett nytt skär direkt så att jag hade det på lager i trädgårdsboden. Men i och för sig, så kanske de räcker jättelänge... Häcksaxen drivs med ett uppladdningsbart k litiumjonbatteri, så man slipper trassla in sig i sladden och svära över att det är för kort sladdlängd trots att man avänt två förlängningssladar från uttaget som sitter på andra sidan huset...
www.gardena.se
--------------------------------

Gångar och planteringar
Trädgårdskanten från Hasselfors Garden i svartlackerat stål ger fina avgränsningar mellan olika ytor i trädgården. Kanten, som underlättar trädgårdsskötsel kan formas i mjuka eller raka linjer. Jag har satt en kant av grön plast kring mina planteringar med perenner, men den är ju inte lika hållbar som stål, och den här ger en snyggare kant om det sticker upp lite ur marken. Det får förstås inte sticka upp för mycket så att man snavar...
www.hasselforsgarden.se
--------------------------------- 
Rofyllt
Hammocken Marstrand i vit täcklasyr har plats för tre och dynor i standardmodell finns som tillval i många olika färger och prisklasser. Marstrand är tillverkad i Hillerstorps trädgårdsmöbelfabrik i Småland och allt trä kommer från FSC-certifierad kärnfuru som växt i Norrland.
www.hillerstorp.se
---------------------------------
Lysande sten
Dekorativa, vita "stenar" för belysning av trädgårdsgångar och rabatter. LED-lampor som lyser med ett varmvitt sken och är anpassat till trädgårdssystemet Belys (en transformator, förgreningar och förlängningar). 12V spänning med skymningsfunktion. Tänk vad fint att kanta en trädgårdsgång med flera sådana här stenar!
www.rusta.se
..........................................
Vattenslang Flexi

Expanderbar trädgårdsslang i polyester och latex, som alternativ till traditionella vattenslangar. Expanderar från 5-15 meter när vattnet får tryck. Sprutmunstycke och krankoppling ingår. Finns i olika färger. 199 kr. Jag har en blå sån här Flexislang, och den är verkligen superbra! Den är snyggare än en vanlig vattenslang och man slipper ha massor av slang som trasslar ihop sig. Nyheten för i år är att den kommer även i svart. Tidigare finns den i blått, grönt och en färg till....jag tror det var orange.
www.rusta.se

MicroGarden Urbanero blev utsedd till Årets Trädgårdsprodukt förra året - 2015
Textilkrukan är ett bra alternativ för alla som inte har plats, eller lust, att odla i pallkragar eller gräva upp gräsmattan. MicroGarden 45 har en diameter på 45 cm, en maxhöjd på ca 45 cm och är gjord av mikrofibermaterial vilket ska balansera fukten i jorden och skydda rötterna från röta – även när det regnar riktigt mycket. MicroGarden kan vikas ihop när den inte används, väldigt smart! Vattentät botten skyddar från fukt och hindrar ogräs att växa upp i odlingen. Den väger endast 70 gram och kan tvättas i maskin. Himla fiffigt tycker jag!
http://shop.urbanero.com/Nyckelord:

Balkong

Belysning

Blommor

Detaljer

Nyheter

Prylar

Trädgård

Utomhus

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår