AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

23 augusti 2012

Nya Josef Frank tapeter! Eldblomman finns nu i blått!

Den som gillar Josef Franks mönster hamnar nästan i ett euforiskt tillstånd inne på Svenskt Tenn. Jag har tapeten Eldblomman av Josef Frank i min hall och ÄLSKAR den! Ingen går förbi hallen utan att stanna till och titta på tapeten, vare sig man gillar stormönstrat eller inte.
Nu satsar Svenskt Tenn på limfärgstryck och de har arbetat om Josef Franks tapetmönster utifrån originalskisserna. Söndagsmorgon och Sagoträdet som ritades på 1940-talet återlanseras efter ett längre uppehåll medan min favorit Eldblomman kommer i en ny blå färgställning.
Limtyckstekniken ska ge mönstren en mer levande känsla och ska kunna återge Josef Franks original och mönsteridéer så nära som möjligt. Eftersom designern ansåg att man bör anpassa mönstret efter vad det ska användas till, ritade han olika mönster för tyg, mattor och tapeter.

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

I Svenskt Tenns sortiment finns nu elva av Josef Franks tapeter, i sex olika mönster. Övre bilden: Sagoträdet i rött (återlansering) Nedre bilden: Eldblomman i blått (ny färgställning). 850kr/ rulle. Finns i butik från och med idag, 23 augusti 2012. Bilder på alla tapeter finns på vår facebooksida i albumet Tapeter.


Svenskt Tenns webshop

 Nyckelord:

Butik

Inredning

Kök

Nyheter

Sovrum

Tapet

Vardagsrum

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår