AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

30 oktober 2018

Nya ljudskräckisar = lagom läskigt hemma

Hos oss kör vi på en mysigare halloween, med pumpor, spindlar, lite spindelnät och förstås en hel del godis. Min son tycker att många saker är läskiga så sådana håller vi oss borta ifrån. Igår var det en Spökbana för barn som de kunde gå på den lokala simhallen, men det var inte kul alls för det var många där som var utklädda så de såg alldeles för skräckinjagande ut.
Jag har därför kollat efter lite lagom spännade böcker som vi kan läsa istället och dök därmed på de här nya ljud-skräckisarna från Storytel.se för barn och unga. Tänkte därför att jag kunde tipsa om dem, om man vill vara hemma och mysa eller om man ska åka bil nu på höstlovet. Jag har inte lyssnat på någon av dem ännu så jag kan inte säga hur läskiga de är... man kan ju lyssna tillsammans också så har man koll. Mysigt att krypa upp i soffan hemma med en filt och slappa med lite gott i godisskålen...

Jag har tyvärr inte halloweenpyntat ännu så det får bli den här bilden från Getty Images som får stå för inspirationen. Gillar girlangen med Happy Halloween på väggen, och smart att täcka över soffan om det kommer halloweensminkade barn...

Halloweenmys Foto: Getty Images
Halloweenmys Foto: Getty Images

Spännande ljudböcker ihop med lite dekorationer och godsaker så är det klart för halloweenmys med familjen och vänner. Hoppas ni får några mysiga och lagom rysiga dagar!

Här är några av Storytels nya historier som man kan lyssna på:
Zombievarning (6-9 år), 10 avsnitt á ca 10 min
På Axels nya skola kryllar det av monster. Nu har skolan fått en ny bibliotekarie men ingen verkar se det uppenbara, att bibliotekarien är en zombie! Ingen annan än Axel, som än en gång tvingas rädda skolans alla elever, trots att han varken är modig eller stark. Zombievarning är den åttonde fristående delen i serien Axels monsterjakt.
Författare: Ewa Christina Johansson Inläsare: Fredde Granberg
Länk:https://www.storytel.se/series/10939-Zombievarning
Släppdatum 24 oktober


Kapten Silverkrok (9-12 år), ca 30 min
Maj och Melker vet inte hur många gånger de har hört sin mamma berätta om den spöklike Kapten Silverkrok, som går igen på jakt efter en förlorad skatt. Ingen av dem har trott på historien. Förrän nu. Två syskon, ett ödsligt sommarhus och mystiska steg i natten.
Författare: Ewa Christina Johansson Inläsare: Agnes Kalmér
Länk:https://www.storytel.se/books/635210-Kapten-Silverkrok
Släppdatum 23 oktober

Svarta Madam (9-12 år), 10 avsnitt à ca 20 min
Fanny släcker lamporna och Stella stirrar in i spegeln och upprepar orden “Jag tror inte på Svarta madam” tre gånger. Juni blir nästan genast illa till mods. Är Svarta madam verkligen bara en fånig lek? En klassisk spökhistoria där leken plötsligt blir allvar ...
Författare: Ewa Christina Johansson Inläsare: Agnes Kalmér
Länk: https://www.storytel.se/series/10960-Svarta-madam
Släppdatum 25 oktober

Mörk framtid (15+ år), 10 avsnitt à ca 25 min
I en Mörk framtid vet du inte om du är dig själv, om du ska lyssna på ditt framtida jag eller varför du ska chippas på sommarjobbet. Mörk framtid innehåller 10 nyskrivna sci-fi-noveller av författare från skrivarkollektivet Fruktan.
Författare: Boel Bermann, Markus Sköld och Erik Odeldahl. Inläsare: Martin Wallström
Länk: https://www.storytel.se/series/10932-Moerk-framtid
Släppdatum 26 oktober

Storytel är uppdelat i två delar där den ena är en abonnemangstjänst för ljudböcker och e-böcker, tillgänglig på Appstore, Google Play eller Windows Market. Den andra delen är förlagsverksamhet, däribland Norstedts förlagsgrupp, som ger ut böcker i både tryck, ljud- och e-bokformat. Storytels egna förlag heter Storyside och där produceras ljudboksserier och berättelser i ljudformat.
www.storytel.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.Nyckelord:

Detaljer

Inredning

Inspiration

Nyheter

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår