AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

1 december 2010

Nytt lyxhotell på Norrmalmstorg

Förra veckan var jag och tjuvkikade på nya Nobis Hotel och restaurnag Caina som öppnar idag. I de historiska lokalerna, där det bland annat varit nattklubb och Norrmalmstorgsdramat utspelade sig 1973, har Nobisgruppen med familjen Catinacci i spetsen nyöppnat restaurnag Caina. Den första versionen av restaurangen öppnade familjen på 80-talet, på Folkungagatan. Nya Caina rymmer cirka 90 gäster och utlovar omsorgsfullt utvald meny med traditionella italienska rätter.

Restaurangen kompletteras av Bistron 24/7. Bistron rymmer 30 personer och serverar lagad mat till hotellets gäster dygnet runt, alla dagar, året om. För de som inte bor på hotellet håller bistron öppet till 02.00, och även här utlovas italienska delikatesser.

Hotellet ska, enligt ägarna själva, vara Stockholms första samtida lyxhotell. Det finns 201 rum, 800 kvadratmeter publika ytor, bestående av bland annat en lounge, en bar, fitness center och restaurangerna. Ett rum kostar mellan 1890 kronor och 25 000 kronor per natt.

Jag hann med att kika runt i loungen och guldbaren samt prova en lunch i restaurang Caina. Får lov att erkänna att det här är mitt nya favoritställe i stan! Guldbaren var lagom kaxig och bjöd på en intim miljö. Loungen har cirka 20 meter i tak, det är en överbyggd innergård, och är inredd som olika vardagsrum med udda möbler. Diskret, lyxigt och designat. Modernt och klassiskt i perfekt avvägning. Men så är det ju också arkitektduon Claesson Koivisto Rune som inrett... Maten smakade fantastiskt och jag kommer garanterat gå tillbaka för att äta risotton med vit tryffel igen! Och nej, det här är inget köpt inlägg, jag blev bara såå förtjust!

Ursäktar mina skakiga mobilbilder, men vill ändå visa er var jag kommer befinna mig framöver. Med en cappucino eller eller glas champagne i handen! :)

Nytt lyxhotell på Norrmalmstorg

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan NyhlinNyckelord:

Arkitektur

Hotell

Inredning

Mat

Privat

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår