Nytt munstycke till vattenkranen som minskar åtgången med 98 %!

Nytt munstycke till vattenkranen som minskar åtgången med 98 %!

Clas Ohlson har en innovationstävling som heter Product Innovation Challenge och den är nu avgjord och det vinnande bidraget är Altered:Nozzle - ett munstycke till vattenkranen som minskar åtgången av vatten med upp till 98 % (!!) Kommer det något vatten alls då kan man undra, men det kommer ut ur kranen på ett annorlunda sätt än vi är vana vid (se bilden).
Den vinnande produkten kommer att lanseras runt midsommar och kommer att finnas tillgänglig på Clas Ohlson.

Om man inte har snålspolande kran och dusch så kan man ju sätta upp en lapp: Water is gold - save the water - för att påminna sig själv om det. 1,5 miljard människor på vår jord har idag brist på vatten, och det är en siffra som förväntas öka till 40 % av jordens befolkning år 2020. Att vi varje dag tar för givet att det kommer vatten ( dessutom rent dricksvatten) ur kranen är ju verkligen något man ska uppskatta.

Munstycket Altered:Nozzle kommer med adaptrar som gör att det passar på alla de vanligaste kranstorlekarna.

Vd:n för Altered, Johan Nihlén, som har tagit fram produkten säger så här:
- När du använder en vanlig vattenkran strömmar vatten ut och det mesta passerar bara förbi dina händer eller studsar på dina tallrikar. Varje dag rinner miljarder liter färskvatten rakt ner i avloppet. Genom att finfördela vattnet ökar vattnets yta och gör det möjligt för dig att komma i kontakt med varje enskild droppe vatten som kommer ut ur din kran. Det innebär att du kan tvätta händerna, borsta tänderna, rengöra dina grönsaker och diska med endast bråkdelen av den vattenförbrukning en vanlig kran kräver.


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

www.clasohlson.com

Facebook Twitter Google Plus Google Plus