AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

27 september 2014

Ordning i sladdkaoset

Fler och fler sladdar blir det...numera köper jag långa förgreningsdosor och det tycks ändå som att det behövs fler. Laddare till telefonen, ipaden och psp-spelet trängs med kontakter till olika lampor. Sladdhärvor och trassel under skrivbordet, bakom teven, vid datorn och i köket är något som fler än jag har, antar jag. Nu har jag hittat en del smarta prylar som kan vara bra lösningar.
Exxact hörnbox till exempel kan när monteras i hörn och exempelvis under väggskåp. Perfekt där man inte kan sätta ett vanligt uttag och för att slippa dra sladdar längst väggen. Uttaget Pop-up för bänkskivor i kök, tvätt- och badrum och självklart även till skrivbordet, har ett smart membran på ovansidan som gör att boxen med uttag kan tryckas ner i bänkskivan även när stickproppar och kablar är inkopplade. När uttaget inte används syns bara locket i jämnhöjd med bänkskivan. Exxact matrisram löser definitivt sladdhärvorna bakom teven och vid skrivbordet. Med denna på plats kombinerar man 1-vägs, 3-vägs och klass II vägguttag med data, antenn och högtalaruttag. För platser där det på en liten yta krävs många uttag finns Vridbara boxar, designade och formgivna för att synas. Boxen med kromade fötter kan vridas runt sin egen axel och därmed får man uttag på exempelvis två sidor av ett skrivbord samtidigt.

Schneider Electric
Schneider Electric

Exxact hörnbox finns i vitt, antracit och metallic. Cirkapris 300 kr. Uttaget Pop-up för bänkskivor kostar cirka 1 900 kr. Exxact matrisram finns i vitt, antracit och metallic, cirkapris 795 kr. Vridbara boxar gör att man exempelvis får uttag på två sidor av ett skrivbord samtidigt. Cirkapris från 5 000 kr. Alla från Schneider Electric.

Schneider ElectricNyckelord:

Arbetsrum

Detaljer

Elektronik

Inspiration

Kök

Nyheter

Prylar

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår