Per Morberg lanserar redskap till köket

Per Morberg lanserar redskap till köket
Kocken, kokboksförfattaren och skådespelaren Per Morberg lanserar en helt ny serie köksredskap som kommer att finnas i butik i slutet av augusti 2015 och ingå i det egna varumärket MORBERG®. Serien ska innehålla gedigna kvalitetsprodukter som Morberg själv använder i köket, dessutom ska de ha ett rimligt pris och kunna hålla i generationer. Från start består kollektionen av massiva skärbrädor i ek, stekpanna i gjutjärn, mortel i granit, kökshanddukar, grytunderlägg, grytvante, träredskap och förkläden i canvas och läder. Jag tror att den där strumpan som jag såg att han silade något igenom i ett av hans matlagningsprogram inte kommer vara med i kollektionen... Jag kan tänka mig att många vill ha hans produkter, bara för att de gillar honom. För något år sedan blev han vald till den person som man helst skulle vilja laga mat med.

- Bra redskap i köket är minst lika viktigt som kvaliteten på råvarorna i maten. Jag hittar sällan det jag vill ha och förstår inte varför det ska vara så svårt – många av de bästa produkterna har ju sett likadana ut i hundratals år. Därför har jag tagit fram mina egna köksredskap som mina barnbarnsbarn också ska kunna använda – gedigna kvalitetsprodukter till ett rimligt pris, säger Per Morberg.

Morbergs kollektion av köksredskap kommer att säljas via utvalda återförsäljare från och med slutet av augusti. Jag har själv inte sett dem ännu, men jag gissar att det är rejäla gjutjärnsgrytor och träslevar som inte går av för hackor, om man säger så.

www.permorberg.com
Facebook Twitter Google Plus Google Plus