AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

5 februari 2015

Rabothyttan- en fjällstuga utöver de vanliga

Dök precis på en bild på den här fantastiskt coola fjällstugan som kallas Rabothytta. Den är placerad mitt i vandringsområdet Okstindan på Helgeland i Norge, på 1200 meters höjd. Okstindan kallas för Nordnorges tak då bergsmassivet hyser flera av de högsta topparna där. .Namnet Rabothytta har stugan fått efter den franska geologen och turisten Charles Rabot, som kartlade området i Helgeland i slutet av 1800-talet. Den säregna arkitekturen är designad av världskända arkitekterna Jarmund / Vigsnæs Arkitekter MNAL. Stort plus för det stora fönstret och för hur den på något sätt både smälter in i naturen men ändå sticker ut.

Fjällstugan Rabothytta i Nordnorge Foto: Innovasion Norge
Fjällstugan Rabothytta i Nordnorge Foto: Innovasion Norge

Rabothyttan, en fjällstuga utöver de vanliga. Det stora fönstret ger ett härligt ljusinsläpp samtidigt som man en fin utsikt över fjället. Design: Jarmund / Vigsnæs Arkitekter MNALNyckelord:

Arkitektur

Bostäder

Bygg

Detaljer

Inspiration

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår