Robotdammsugaren LG Hom-bot, med inbyggd kamera

Robotdammsugaren LG Hom-bot, med inbyggd kamera
Under våren kommer LG Electronics att lansera robotdammsugare LG Hom-bot Square på den nordiska marknaden.  Den rektangulära formen, extra långa borstar och LG:s Corner Master-teknik ska göra att robotdammsugaren kommer åt att dammsuga med perfekt resultat även i hörn. Den har även ett inbyggt turboläge som automatiskt ökar borstarnas hastighet när dammsugaren känner av att den är på en matta.
När Råd & Rön testade toppmodellen Hom-bot Square DualEye (VR6270LVMB i Mirror Black) i nummer 10- 2013 och då fick dammsugaren betyget Bäst i test. Modellen fick även bästa betyg i kategorierna Dammupptagning (där även upptagning av djurhår ingår), Ljudnivå och Dammbehållare. Den bedömdes också som tystast av alla testade modeller, med en ljudnivå på endast 53db enligt Råd & Röns mätmetod, och fick dessutom bäst betyg för enkel åtkomst och rengöring av dammbehållaren.
Till skillnad mot enklare robotdammsugare har toppmodellen Hom-bot Square DualEye två inbyggda kameror som tillsammans skapar en karta över hemmet. Den ska därför navigera bättre och inte köra på helt slumpmässigt. Dessutom är alla modeller utrustade med ultraljudssensorer som hjälper dammsugaren att mer exakt beräkna avstånd till hinder så att den inte krockar med väggar, möbler och andra saker i hemmet, eller råka ramla ner för trapporna. Man behöver alltså inte tänka alls, dammsugarroboten sköter det mesta själv. Men man får nog ta och lyfta rumpan från soffan när dammbehållaren ska tömmas.

LG Hom bot Square Dual eye tittar runt i hemmet med virtuell karta som ska göa att dammsugaren kommer ihåg var den befann sig och kan börja om på samma plats om man behöver lyfta eller flytta på den. Samma sak om den skulle få låg batterinivå och behöver laddning. då tar sig roboten för egen maskin till laddningsstationen för att därefter fortsätta dammsugningen där arbetet avbröts innan laddningen.
Dammsugaren lanseras i två olika serier – LG Hom-bot Square DualEye (i två olika röda färger och en svart ) samt LG Hom-bot Square SingleEye i Titan Silver. LG Hom-bot Square kommer att lanseras på den svenska marknaden under våren 2014 med ett pris upp till cirka 6 995 kronor för toppmodellen med komplett tillbehörspaket.

LG Electronics

Facebook Twitter Google Plus Google Plus