AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

25 juni 2013

Robotklipparen Miimo bäst i test

Enligt ett pressmeddelande från Honda så har deras robotklippare Miimo blivit vald till "Bäst i test" av tio robotgräsklippare som den tyska tidningen Selbst gjort. Hondas robotgräsklippare fungerade bäst utan tillsyn och enligt testet arbetade Miimo stillsamt och störningsfritt. Enkel hantering och noggrann klippning även av oregelbundna partier av gräsmattan fungerade mycket bra. God klätterförmåga och hög säkerhet noterades också. Utifrån kriterierna hur jämnt den klipper gräset konstateras att gräsmattan blir jämnare än med en traditionell gräsklippare och dessutom välgödslad med det finfördelade klipp. Men det gäller såklart alla robotklippare, eftersom den klipper ofta blir det "finklipp" som den klipper bra gödning till gräsmattan. Detta gör i sin tur att gräset blir starkt och ogräs får mindre chans att ta över.

Miimo/Honda
Miimo/Honda

Robotklippparen Miimo blev vald till "Bäst i test" av en tidning i Tyskland. Vet ej hur den stått sig mot andra liknande test i Sverige, men den kanske är värd att titta på om man funderar på att köpa en robotklippare.

 

Honda MiimoNyckelord:

Detaljer

Nyheter

Tips

Trädgård

Utomhus

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår