AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

22 september 2018

Så gör du med en gulnad träpanel

I många äldre hus sitter de träpanel som med åren har gulnat. Många upplever ett rum med mycket panel som ett rum med "bastukänsla" medan andra förstås älskar träet. Furu är ju ljusare när det är nytt men det gulnar alltid med tiden. Om man funderar på att måla panelen med en ljus färg och är rädd att kvistarna och det gula ska lysa igenom så har jag fått ett tips här från Beckers som jag tänkte dela med mig av.
En gammal gulnad träpanel kan bli som ny genom att måla ytan med en ljus kulör. Resultatet blir att panelen kommer kännas ren och fräsch och rummet får en ljusare och luftigare känsla. Beckers Panelgrund ska vara effektiv mot genomslag från kvistar och gulnat trä. Panelgrunden kan sedan målas över med de flesta av Beckers vattenburna produkter för målning av vägg, tak och snickerier inomhus. Så svårare än så är det inte!

Gulnad väggpanel som blivit ljus och fin. Foto: Beckers
Gulnad väggpanel som blivit ljus och fin. Foto: Beckers

En mörknad panel har här fått en ljus och fin kulör som gör att hela rummet upplevs som ljusare. Beckers Panelgrund (3 litersburk) kostar cirka 610 kr.
Det finns förstås andra färgföretag som har liknande produkter, prata med din lokala färghandlare för att se vilka varumärken de har.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.beckers.seNyckelord:

Detaljer

Inredning

Inspiration

Kök

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår