AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

20 juni 2017

Så packar du bilen säkert inför midsommar

Har man som jag en liten bil så hamnar ju en del saker även i själva bilen, eftersom inte allt får plats i bagageluckan. Men tester har visat att även små saker kan ha en kraft av flera kilo vid en krock. Så man måste tänka till hur man packar i bilen.
Jag brukar lägga de tunga sakerna i bagageluckan (har en hatthylla över, men man undrar ju om den ändå håller vid en krock? ) och påsar med kläder på baksätet till exempel. Men om man har något tungt där så förvandlas den typ till ett stenblock vid en krock.
Kör man till exempel 100 kilometer i timmen vid olyckan så gör en väska på 30 kg samma skada som om den vägt 4 800 kg - lika mycket som en elefant! Helt galet.
Så om du är på väg till sommarstugan eller ska besöka vänner i helgen eller var ni nu ska fira midsommar, så packa säkert. Här nedenför har jag lagt in försäkringsbolaget If:s bästa tips.

Trevlig midsommar och kör och packa säkert Foto: If
Trevlig midsommar och kör och packa säkert Foto: If

För att slippa undvika skador är det mycket viktigt att både små och stora saker ligger säkert och stadigt. Mobiler, vattenflaskor och leksaker bör ligga i fickan på stolsryggen eller på golvet bakom sätet. För väskor och andra stora föremål är grundregeln att man vill ha en låg tyngdpunkt.

Ifs tips: Så packar du bilen säkert i midsommar:
Lägg de tyngsta sakerna underst och i mitten.
Förvara saker som behöver finnas till hans under resa på golvet eller i en stolsficka. Detta gäller både mobiltelefoner och barnens leksaker.
Stuva väskorna mot ryggstödet.
Låt inte bagaget gå över ryggen på sätet.
Lägg inga tunga saker på hatthyllan.
Har du en kombi eller SUV är det en bra idé att skaffa ett bagagenät.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.if.seNyckelord:

Besök

Övrigt

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår