AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

6 juni 2014

Säkerhetsdörr som står emot inbrottsförsök i 20 minuter

Enligt Stöldskyddsföreningens statistik har de fullbordade villainbrotten ökat under de senaste åren och många villaägare är också oroade för att inte kunna resa iväg på semester utan att riskera att få inbrott. En del i säkerhetstänket är förstås att försvåra för tjuven att ta sig in. I stan är det många som sätter in en säkerthetsdörr till bostadsrätten, men även villaägare satsar på det. Något att gå efter är att en ytterdörr är säkerhetsklassad enligt EN 1627 RC3 vilket innebär att den står emot inbrottsförsök i minst 20 min. Tjuven ska då aktivt under 5 minuter försöka ta sig in genom dörren med hjälp av verktyg som exemepelvis en kofot. En vanlig trädörr går visst att få upp väldigt snabbt.

Säkerhetsdörr Foto:Swedoor JW
Säkerhetsdörr Foto:Swedoor JW

Säkerhetsklassade ytterdörrar ofta är tillverkade i stål. Swedoor:s lanserar i oktober nya säkerhetsklassade ytterdörrar i trä med samma inbrottssäkerhet (klass RC3). Unikt med det nya dörrsortimentet är möjligheten att sätta in glas i dörren, något som tidigare har krävt dyra speciallösningar. I det breda sortimentet hittar man även altandörrar som klarar kraven för att få klassas som säkerhetsdörrar.

De nya säkerhetsdörrarna som finns i en rad olika modeller och färger, pris från  från cirka 12 500 kr. Dörrarna finns att beställa från den 1 oktober 2014.

 

Swedoor JWNyckelord:

Detaljer

Nyheter

Övrigt

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår