AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

29 april 2016

Smarta och goda grillprylar!

Äntligen drar grillsäsongen igång! Ja, man kan såklart grilla året om -  jag drog till exempel ut grillen på nyårsafton....men nu kan man ju även sitta ute och äta. Underbart!
Här är några grillprylar som jag har spanat in. Kryddorna ska jag absolut testa och så ska jag beställa plasttråg till servering, älskar de där för de påminner om de som de har på amerikanska diners (och på Burger King...) De finns även i rött och mintgrönt på Ica (icahemma.se) , jag ska köpa en bunt mintgröna.
Plastfickor är också smart så att inte allt man lagt på hamburgaren hamnar i knät då man ska äta....och glasburk med kran på är ju smart att även servera vatten i. Lägg i några skivor citron, gurka, lingon, hallon eller något annat om du vill ha lite naturlig smaksättning.

Grillhandske, grillpress, majskolvshållare, grillspett, hamburgertråg, hamburgerfickka och glasburk med kran
Grillhandske, grillpress, majskolvshållare, grillspett, hamburgertråg, hamburgerfickka och glasburk med kran

Genom att använda en grillpress vid grillningen ska man visst förkorta  grilltiden och få en mer jämn tillagning. Outsets runda grillpress har ett litet hål att sätta grilltermometern i utan att lyfta på grillpressen. Outsets rejäla grillvante skyddar handen från värmen, tillverkad i koskinn med foder av bomull.
www.cooknbloom.se

Brödkorg/serveringskorg Svart Plast ICA Cook & Eat finns för 9.90 kr/st på icahemma.se, de har även Hamburgerficka 24-pack för 19.90 kr.

Smarta grillspett
BBQ majshållare set om 16 st och BBQ grillspett “Träd” i 2-pack tillverkade i rostfritt stål/PP plast. Mått: 370 mm (grillspetten)
www.sagaform.se

Nya kryddmixer
American burger: Smaksätt hamburgaren med en härligt rökig och het grillsmak. Blanda kryddmixen i köttfärs av högrev, forma hamburgare och lägg dem därefter på grillen.
Pulled Pork: Denna krydda framhäver smaken i din pulled pork. Beräkna cirka 4-5 msk kryddmix per 1 kg kött och gnid in det innan tillagning.
www.cajp.se

Törstsläckare
Fyll glasburken med vatten och någon smaksättare som gurka eller citron för en fräsch, nyttig och billig dryck. Burken rymmer 8 L och finns på Åhlens för 499 kr.
www.ahlens.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 Nyckelord:

Detaljer

Inspiration

Mat

Nyheter

Prylar

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår