AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

28 februari 2013

Snart trädgårdsdags! Universalklippare med teleskopskaft

Nu är våren snart här och det är dags att beskära buskar och träd. Själv är jag ingen expert på det, men för det mesta är det bara döda grenar som jag tar bort, eller sådana som hänger ut på vägen och skymmer sikten. Det är förstås särskilt kul att ta bort grenar som sitter väldigt högt upp... höjdrädd som jag är så är jag oftast inte så sugen på att så på någon vinglig stege. Därför har jag nu spanat in det här verktyget som utvecklats för att man ska kunna stå på marken och ändå nå grenar på hög höjd. Det har ett långt skaft och det ska ha en effektiv utväxling som gör att det krävs mindre kraft för att klippa. Det övre bladet sitter fast i ett blocksystem som i sin tur ansluter till en rem som löper inuti skaftet. Genom att man drar, antingen i bollen i skaftets ände eller i handtaget i mitten, så ska kraften överföras från remmen till rullkedjan som därefter för skären samman för att göra ett fint snitt (hängde ni med där?). Dessutom har den ett flexibelt huvud, som kan vinklas i 230 grader för att nå även svåråtkomliga grenar. Låter himla bra. Jag kanske tar och testar en i sommar.

Universalklippare/Fiskars
Universalklippare/Fiskars

Fiskars universalklippare ska nå trädkronorna på de flesta träden i trädgården. De kortaste klipparna når upp till 3,5 meter och behöver man komma åt högre än så finns en modell med teleskopskaft som ger en räckvidd på upp till sex meter. Teleskopskaftet har en låsmekanism som låser skaftet vid den valda längden för att ge en säker och ergonomisk användning. Universalklippare, UP82, Räckvidd upp till 3,5m, cirkapris: 699 kronor, Universalklippare, UP84, Räckvidd upp till 4 m cirkapris: 819 kronor. Universalklippare, UP886 (teleskopskaft med räckvidd upp till 6 m cirkapris:1219 kronor. Såg till universalklippare, cirkapris: 269 kronor. Fruktplockare till universalklippare, cirkapris: 179 kronorNyckelord:

Tips

Trädgård

Utomhus

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår