AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

17 april 2015

Solgunga - en smart svensktillverkad solstol

På mässan Nordiska trädgårdar sprang jag på den här härliga solstolen. Den är tillverkad i oljad ask av Eric Svenson Stolfabrik i Tibro och tyget är teflonbehandlad bomullscanvas från Borås Textil. Ytbehandlingen skyddar tyget mot fukt och fläckar och det är superlätt att byta om man vill förnya sig någon gång. Om tyget har en fåll i vardera ände så stickar man bara in rundstaven där och sedan kilar fast den i stolens övre och nedre ände - klart! Smart konstruktion helt enkelt. Dessutom vickar den inte för på det sättet den är ledad gör att den tål en viss nivåskillnad och den anpassar sig därmed själv för det.

Solgunga Foto: Annika Rådlund
Solgunga Foto: Annika Rådlund

Det finns ett flertal olika tyger att välja på till solgunga. Stolen kan stå utomhus men bör stå regnskyddat när den inte används då tyget och kudden tar lite tid att torka när den stått ute i regn. För att undvika att träet torkar ut bör man olja stolen en gång per år med utomhusträolja). Man kan även köpa stolen utan tyg man vill sy en egen variant. Det lilla bordet/pallen har löstagbara ben som man lätt plockar bort så den tar ingen plats vid förvaring. www.solgunga.seNyckelord:

Balkong

Nyheter

Tips

Trädgård

Utomhus

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår