AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

1 juli 2014

Stig Lindbergs Berså - nu på servett!

Stig Lindberg är för många favoritformgivaren nummer ett. Under hans levnadsår (1916-1982) illustrerade han bland annat vardagsporslin åt porslinsfabriken Gustavsberg. Några av hans mest kända serviser är Aveny, Berså, Birka, Kanton, Linnea, Löv, Spisa Ribb, Traktör och Åland. De flesta är idag hett eftertraktade designklassiker på loppisar och auktioner. En av de serviser som många älskar är Berså med vit botten och gröna blad. Han skapade mönstret 1960 i samarbete med formgivaren Krister Karlmark. Berså har fram till idag enbart funnits på Gustavsbergsporslin, men nu finns det populära bladmönstret också i form av en servett. Kul för er som har servisen att göra fina dukningar, men även snyggt till till exempel en hel vit tallrik.

Berså /Gustavsbergs Porlsinsmuseum
Berså /Gustavsbergs Porlsinsmuseum

Bersåservetten är resultatet av ett nära samarbete mellan Gustavsbergs Porslinsmuseum, Vilastil Design & Production och Rica Sweden AB. Servetten är en s.k. buffetservett med måtten 165 x 165 mm i förpackningar om 20 st. Bersåservetten finns nu att köpa i butiken i Gustavsbergs Porslinsmuseum, och kommer förhoppningsvis att säljas på fler ställen.

 

Gustavsbergs Porslinsmuseum
G
illa gärna detta inlägg på vår facebooksidaNyckelord:

Detaljer

Inredning

Nyheter

Övrigt

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår