Strömavbrott?

Strömavbrott?

Herregud vad man blir låst utan el! När vägen dessutom är blockerad av tallar som givit vika för stormens krafter, ja då känner man sig liten på jorden. Jag har tillbringat julen i min stuga i Gävleborgs län, och det var det län som blev hårdast drabbat av stormen Dagmar. Efter en helt galen natt när vinden slitit och dragit i stugan i ett otal timmar så försvann strömmen 02.50. Tur att vedspisen finns kvar i huset. Nu behöver jag inte längre titta längtansfullt mot flashiga hällspisar som ändå är helt värdelösa när det saknas el och därmed både vatten och värme.
Efter en dag i stugan hade vattnet tagit slut och det började kännas väldigt drygt... Vad gör man när det är bäcksvart och den enda ljuskälla man har är brasan, två kandelabrar och några värmeljus? Nu förstår jag att så många kvinnor handarbetade på kvällarna förr i tiden. I min enfald trodde jag att strömmen skulle komma tillbaka vilken minut som helst. Men då hade jag förstås ingen aning om hur det såg ut runtom i skogarna där tusentals träd fallit huller om buller och många av dem rivit ner elledningarna.  Nu, två dygn senare har strömmen äntligen kommit tillbaka! Jag har aldrig blivit så glad tror jag av att det går att starta dammsugaren!

I Gävleborgs län var antal Fortumkunder utan ström: 9 564 igår. Många av högspänningsledningar, dvs de ledningar som berör många kunder, kommer att vara åtgärdade idag, meddelar Fortum. Det kan dock dröja ytterligare en eller två dagar tills även alla fel som berör ett fåtal kunder är åtgärdade. De prioriterar fastboende kunder före tillexempel sommarstugeområden. Dalarnas län var antal kunder ström 537 igår. Om inget tillkommit ska de  ha fått tillbaka strömmen idag. I Stockholms län var antal kunder utan ström igår: 243. Västra Götaland Antal kunder utan ström: 25. Värmlands län Antal kunder utan ström: 72. Örebro län Antal kunder utan ström: 42 Om inget tillkommer ska alla kunder ha strömmen tillbaka idag.

Facebook Twitter Google Plus Google Plus