AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

11 september 2014

Styr köket med din smartphone

Siemens Home Appliances lanserar vitvaror som styrs med smartphone eller surfplatta. Serien iQ700 med ugnar, ångugnar och diskmaskiner presenterades i Berlin på hemelektronikmässan IFA 2014 (jag var tyvärr inte där så jag har inte sett det här live) och kommer att kunna användas genom surfplatta och smartphone. Siemens vitvaror från övriga produktkategorier kommer att följa samma utveckling under de kommande åren. Vitvarorna kan drivas som tidigare direkt via panelen men även via smartphone eller surfplatta. Det enda som behövs är appen Home Connect App, som kan laddas ner gratis från iTunes eller App Store. Under slutet av 2014 finns även IOS-versionen tillgänglig och våren 2015 kommer Android-versionen. Home Connect App är en standard-app där även vitvaror från andra tillverkare kan integreras. Surfplattan eller smartphonen kommer att kunna fungera som en enda ledningscentral för alla hemmets köksmaskiner oavsett tillverkare. Alltså kommer ingenting att vara längre bort än ett knapptryck.

Siemens Home Appliances Dishwasher/ Siemens IQ700
Siemens Home Appliances Dishwasher/ Siemens IQ700

Siemens Home Appliances lanserar vitvaror som styrs med smartphone eller surfplatta

Appen
Home Connect app har funktioner som är noga anpassade till respektive vitvara hos Siemens. I appen finns bland annat digital kokbok, bruksanvisning och funktioner för att styra vitvarorna. Dessutom finns det tips och tricks om vitvarornas användning. För exempelvis diskmaskiner finns information om energiförbrukning av vissa program.

Under 2015 kommer ytterligare produkter från Siemens kategorier att integreras i den smarta digitala världen. Skulle en mobiltelefon eller surfplatta tappas bort eller blir stulen kan data raderas på distans. Genom användaradministration på en andra smart enhet med samma konto kan huvudanvändaren ta bort den förlorade enheten från sitt eget konto. Dessutom är alla Siemens vitvaror utrustade med ett barnsäkert lås. Även operativsystemet är barnsäkert och därför skyddas även appen mot oavsiktlig åtkomst av barn. Appen kan uppdateras gratis och regelbundet för att ständigt utöka utbudet av tjänster och hålla säkerheten aktuell. Home Connect App beräknas komma till Sverige tidigast i slutet av 2015.

Siemens Home AppliancesNyckelord:

Elektronik

Elförbrukningen

Kök

Nyheter

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår