AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

28 december 2013

Svanenmärkt braskassett till öppna spisen

Att uppgradera den öppna spisen med en spiskassett / braskassett verkar vara en vettig sak att investera i. Värmen sprids i rummet istället för att går rakt upp genom skorstenen. Jag har två öppnas spisar i mitt hus som jag inte använder, dels för att jag har jag en liten son som jag inte vill ska vara nära elden, dessutom är rädd att det ska sota in och även för att det inte är en effektiv värmekälla. Men nu ser jag över möjligheterna att installera braskassetter i dem i stället, för att det inte ska sprätta glöd och sprida sot och för att de ska ge ordentligt med värme. Så just nu surfar jag runt på olika sajter som har braskassetter och jag hittade den här, som är Svanenmärkt.

Contura
Contura

Med den nya, effektiva förbränningstekniken i Contura i5 ska veden räcka längre och sotbildning minimeras så att elden alltid syns tydligt genom stora, rena glas. Contura i5 är den enda svenska Svanen-märkta braskassetten.Nyckelord:

Energi

Inspiration

Övrigt

Tävling

Vardagsrum

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår