AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

20 oktober 2013

Trämönstrade handdukar och kuddar!

Mjuka saker blir plötsligt hårda. De trämönstrade handdukarna är en ny favorit för mig, kudden har jag skrev jag om en gång i vintras. Just nu så är "naket trä" på väg tillbaka in i våra hem. Det ska varken vara målat eller lackat, utan helst rena träytor. Om det doftar trä ger det ett extra plus. Jag tror att det är människans längtan, och behov, av att vara nära naturen som leder fram den trenden. Materialet är vackert i sig då det har naturliga skiftningar och spännande mönster. Det är dock svårt att tillverka handdukar och andra textilier av trä - men genom naturtrogna tryck skapas ändå illusionen.

Lapuankankurit/Nordic Design collective
Lapuankankurit/Nordic Design collective

Mjukt och fluffigt med hårt mönster, Viilu handdukar från finska Lapuankankurit. 17,40 € i deras webbutik (finns även i grått). Kuddfodral från kollektionen Making hard things soft med plywood tryck på fram och baksida. Passar 50x50 cm kudde. Pris: 700 kr hos Nordic design collective.

Lapuankankurit
AoB-tidigare inlägg om kudden
Nordic Design collective 

Gilla gärna Allt om bostad på facebook!Nyckelord:

Badrum

Inredning

Inspiration

Nyheter

Textil

Tips

Vardagsrum

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår