AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

3 april 2016

Uruguayansk grill - en sådan vill jag ha!

Nu vet jag egentligen inte om de här grillarna heter "Uruguayansk grill" men de är i alla fall vanliga i Sydamerika. Just den här bilden har jag tagit på Ulriksdals slottsträdgård och den har antagligen inte varit använd på ett tag för det var en del skräp i den, men man kan i alla fall se hur grillen fungerar. Man lägger veden i metallställningen till vänster och tänder en brasa där, allt eftersom veden brinner ut så faller glöden ned och då kan man flytta den till höger, in under grillgallret. Och sedan är det bara att grilla! Man gör alltså sin egen glöd, samtidigt som man kan njuta av och värma sig vid brasan om det är kallt ute.

Många i Sydamerika har den här typen av grillar inbyggda på uteplatsen, i alla fall vänner som jag har i Uruguay har så. Det går även att bygga upp hela grillen med tegelstenstenar, några vänner som jag har som är från just Uruguay gjorde det på ett bröllop i Jämtland. Kostanden för det projektet hamnade på ungefär fem tusen, antar att om man ska svetsa i hop en kåpa som den här med skorsten och allt så blir det lite mer.

Uruguayansk grill Foto: Annika Rådlund
Uruguayansk grill Foto: Annika Rådlund

Gör din egen grillkol och njut samtidigt av en varm brasa i den här typen av grill.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 Nyckelord:

Detaljer

Inspiration

Mat

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår