AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

3 juni 2011

Vad är loppisfynden värda?

Med sommarvärmen kommer loppisar och auktioner att ploppa upp som maskrosor i gräsmattan. Det är en underbar tid för oss som älskar att fynda saker till hemmet. Men vad är det egentligen man ska satsa på undrar många. Vad är saker värda? Jag brukar fokusera på vad saken är värd för mig, och hur gärna jag vill ha föremålet.
Kanske är det någonting som är ovanligt men i sig inte är värt så mycket. Du kanske har fyndat en saker hemma och sitter på en förmögenhet utan att veta om det? Hur vet man om den gamla tavlan är ett original? Varför kostar en graverad glasvas många tusen kronor på en auktion när en annan säljs för en hundralapp på loppmarknaden? Vad gör man om man ärver saker som man inte vet något om? Vart och till vem kan man vända sig?
I boken Vad är det värt får du hjälp att reda ut begreppen. I boken jämför de och synar alla möjliga föremål som brukar väcka frågor. Du får veta om möbler, textilier, keramik, ädla och oädla metaller, konst, böcker, vintage och smycken. De berättar till exempel vad en Strindberg lampa såldes för på auktion.
Författaren Christine Hansson har skrivit mycket om andrahandsmarknaden i tidningen Antik & Auktion och hon har tidigare givit ut böckerna Gamla Smycken och Auktionsguiden. Hon har tagit hjälp av experter från Antikrundan, Bukowskis, Stockholms auktionsbyrå och andra antikhandlare för att ta reda på vad saker är varda och hur man kan se om något är gammalt och dyrbart, och delar med sig av kunskapen i den här boken. Tipsen är lika användbara för den som ska ut på skattjakt i sommar och för den som för den som själv vill sälja.

Vad är loppisfynden värda?

Vad är det värt? Antik & Gamla saker av Christine Hansson med fina fotografier av fotografen Erik Karlsson. Boken är inbunden och har 144 sidor och kommer från ICA bokförlag.

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår