Veckans favorit - grill och eldstad i ett!

Veckans favorit - grill och eldstad i ett!

Nu har jag suttit och plöjt igenom årets grillnyheter, både grillar och prylar till dem. Det finns en och annan pryl som sticker ut annars är det mycket som är ungefär som vanligt, vissa modeller har uppdaterats med olika funktioner och så vidare. En grill som absolut sticker ut i mängden är den här, en stor rund grill i cortenplåt där som är som en grill och eldstad i ett. Man kan alltså ta bort grillgallret i mitten och elda med ved där. Kolen som blir av veden kan man då fördela under resterande yta för att grilla ovanpå - lite som ett stekbord skulle jag säga.
Jag fastnade verkligen för den här, både för att man har stora ytor att grilla på och för att det är ju mysigt med en brasa att samlas kring. Det enda nakdelen jag kan se det är ju att den inte har något lock då, för grillar med lock kan man ju använda lite grann som en ugn när man tillagar till exempel kött. Sen är ju cortenplåt egentligen plåt som långsamt rostar för att få den där härliga färgen, men jag antar att den håller länge ändå eftersom den typen av plåt även används till fastighetsfasader och så vidare ibland.

Jag ser redan framför mig hur man kan bygga upp ett snyggt område i trädgården där man kan ha en sådan här... Man kan ju tänka sig att det lätt blir att alla samlas kring den och gästerna kan till och med få grilla på sin egen köttbit....Jag trycker på gilla-knappen!

Gallret i mittenpå Remundi Barbeque Nero L84 kan lyftas bort så blir veden eller kolen synlig. Grill för både indirekt och direkt grillning, Den har flera tilluftspunkter, smidig askborttagning. Vikt 123 kg, D 102 cm och H 84 cm. Den väger alltså över hundra kilo så den står stadigt. Bra så att ingen bär iväg med den lätt, för det är ingen billig pjäs, runt 15 lax...

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.hornbach.se
Facebook Twitter Google Plus Google Plus