AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

12 februari 2016

Vilken lampa ska jag välja?

Här kan man säga att man ramlade rakt in i lamp Meckat på Nordic Light and Furniture Fair på Stockholmsmässan. I Aneta/Scan Lamps monter fanns precis allt det där som de flesta vill ha. Fjäderlampor, kristallampor, stilrena moderna lampor och lamor i naturmaterial. Hur ska hen kunna välja? Jag tror att när man väljer belysning så måste man först tänka på platsen där den ska sitta, inte bara att man gillar själva lampan. Är det högt eller lågt i tak? Funkar det med en lampa som hänger ner en meter från taket om det är bara två meter och 20 centimeter i takhöjd? Och vill man ha öppen glödlampa (alltså lampa utan skärm) om man störs av bländande ljus eller om den kommer att stå eller hänga mitt i synfältet? Hur snygg lampan än är så kanske det ändå inte blir bra.
Sedan är det stilen man ska titta på... här tror jag att man kommit till ett lättare område. Om man vet vad man gillar så hänger det säkert ihop med andra saker man har hemma. Om man inte alls har en aning om vad man egentligen gillar då kan man också ta hjälp av personalen i affärer för just armaturer. Eller titta i en inredningstidning om något rum där påminner om ditt eget. En snygg lampa kan verkligen vara pricken över i:et i ett rum.

Aneta / Scan Lamps lampor på Norden Light and Furniture Fair Foto: Annika Rådlund
Aneta / Scan Lamps lampor på Norden Light and Furniture Fair Foto: Annika Rådlund

Lysande! Härlig belysning i Aneta och systerföretaget Scan Lamps monter på möbel och belysningsmässan.
www.aneta.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.Nyckelord:

Belysning

Detaljer

Inspiration

Mässor

Nyheter

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår