AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

30 juli 2017

VR en kommande hit på bostadsmarknaden?

VR som är en förkortning av Virtual reality (Virtuell verklighet) är, som säkert de flesta vet, ett par "glasögon" där man med hjälp av datateknik ser in i en en miljö och där man simulerar användarens fysiska närvaro för att möjliggöra användarinteraktion. Nu har den nya tekniken även kommit till bostadsmarknaden. Tekniken gör det möjligt för till exempel husspekulanter att se och promenera runt i huset och trädgården utan att sätta sin fot där. Kanske är det det här vi kommer att använda i framtiden? Just nu har jag inte sett någon svensk site som använder detta (men det kanske det finns?) men SavvyHomesPortal.com - Virtual Reality House Hunting som fokuserar på lyxvillor ska lansera detta nu i augusti. Kanske fler hakar på?

VR glasögon för bostadsjakt från Savvy Homes Portal
VR glasögon för bostadsjakt från Savvy Homes Portal

VR gör det möjligt för användarna att uppleva planlösningen, måtten och konditionen hos ett hem utan att vara på plats själv. Enligt National Association of REALTORS (https://www.nar.realtor/research-and-statistics/research-reports) så köper nu 1 av 3 hemköpare nu köper sina fastigheter utan att ha sett dem i verkligheten. Nu vet jag inte i vilka som har ingått i den undersökningen, kanske de som har flera lyxigha hem i olika delar av världen? För jag känner då ingen som har köpt ett nytt hem utan att titta på det själv först. Men vem vet, kanske klickar vi hem våra nya bostäder via VR i framtiden, lika lätt som man shoppar inredning och kläder på nätet.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

SavvyHomesPortal.comNyckelord:

Bostäder

Nyheter

Övrigt

Prylar

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår