AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

12 oktober 2016

Bastu-igloo på Hem- och Villamässan

På Hem - och Villamässan träffade jag Dalarnas bygg & design AB som ställlde ut en av sina bastu-igloos. Kul att få se hur de ser ut inuti också! Den har ett utrymme med sittbänkar till höger sida när man kommer in genom dörren och till vänster ligger själva bastudelen. Taket på insidan var också jättevackert.
På utsidan så kan man välja om man vill ha träet inoljat och om man vill ha det i någon färg, eller så gör man det själv. Jag skulle nog rekomendera att man tar en behandlad variant för det är nog svårt att komma åt under "flikarna" själv. Sedan får man bätttra på och olja in ungefär vart femte år.
Det går även att välja om man vill ha fönster åt båda håll, vilket förstås blir dyrare, eller om man bara vill ha fönster åt en sida. Bastun finns även i mindre och större modell. På miljöbilder jag har sett innan så smälter igloon in jättefint i naturen.

Bastu-igloo - Saunaigloo Foto: Annika Rådlund
Bastu-igloo - Saunaigloo Foto: Annika Rådlund

Batu-igloo från Dalarnas bygg & design AB fanns uppställd på Hem- och villamässan förra veckan. Priset på igloon varierar förstås efter storlek och utförande, men någonstans mellan 45-90 000 hamnar man på. Se även ett tidigare inlägg jag har gjort om dem här, där finns det även miljöbilder med.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

http://www.dalabyggd.se/produkt-kategori/igloo-bastun/Nyckelord:

Bygg

Inspiration

Mässor

Tips

Trädgård

Utomhus

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår