Bastu-igloo på Hem- och Villamässan

Bastu-igloo på Hem- och Villamässan

På Hem - och Villamässan träffade jag Dalarnas bygg & design AB som ställlde ut en av sina bastu-igloos. Kul att få se hur de ser ut inuti också! Den har ett utrymme med sittbänkar till höger sida när man kommer in genom dörren och till vänster ligger själva bastudelen. Taket på insidan var också jättevackert.
På utsidan så kan man välja om man vill ha träet inoljat och om man vill ha det i någon färg, eller så gör man det själv. Jag skulle nog rekomendera att man tar en behandlad variant för det är nog svårt att komma åt under "flikarna" själv. Sedan får man bätttra på och olja in ungefär vart femte år.
Det går även att välja om man vill ha fönster åt båda håll, vilket förstås blir dyrare, eller om man bara vill ha fönster åt en sida. Bastun finns även i mindre och större modell. På miljöbilder jag har sett innan så smälter igloon in jättefint i naturen.

Batu-igloo från Dalarnas bygg & design AB fanns uppställd på Hem- och villamässan förra veckan. Priset på igloon varierar förstås efter storlek och utförande, men någonstans mellan 45-90 000 hamnar man på. Se även ett tidigare inlägg jag har gjort om dem här, där finns det även miljöbilder med.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

http://www.dalabyggd.se/produkt-kategori/igloo-bastun/

Facebook Twitter Google Plus Google Plus