Fin Halloweendukning av Anitha Schulman

Fin Halloweendukning av Anitha Schulman

Då var det snart dags för Allhelgona och Halloween igen! Här är några bilder från en presentation med Anitha Schulman som jag var på i fjol på Sheraton i Stockholm.
Hon hade gjort en färgsprakande dukning med höstlöv, små glasvaser med blomkvistar i och som en huvuddekor på bodet fanns en dödskalle som hon placerat en oasis i och sedan dekorerat med blommor. Väldigt fint!
På ett annat bord placerade hon en grön pumpa som hon dekorerat med glitterstenar med hjälp av en limpistol.
Hon hade även en trädgren som hon montera flera ljuskoppar på. Här gäller det då att hitta en gren som inte vickar när den ligger på bordet...

Hursomhelst så blev det en härligt dukning med inslag av både natur och lite glam. Hennes budgettips var att: "Våga till exempel mixa ihop porslin i olika färger från second hand med vita tallrikar i botten. Lägg ut blad, frön och kastanjer".

Enkla markörer på glasen kan göras med olika kvistar, eller en liten träpinne där man kan skriva personens namn. och ståltråd kring glasets fot.

Hon hade även en pumpa från Panduro i papper som hon målat med akrylfärg. Hon sa också att hon tyckte att orange är en lite svår färg, därför ville hon blanda upp med färg och inspiration från naturen.

Det sista tipset var väldigt bra och det var att om man ska skära i en pumpa så ta bort botten först istället för toppen. Gör den som en ljuslykta, att man gör ett "fat" i botten istället där man sedan ställer ljuset då man gröpt ur köttet ur pumpan. Istället för en kniv kan man använa en borr när man gör hålen. Kom ihåg att göra tillräckligt med hål så att det kommer in luft som kyler ner ljuset så det inte blir för hett där inne...

Dukning gjord av Anitha Schulman med hennes egendesignade porslin (se fler delar på anithaschulman.se). Den gröna pumpan är dekorerad med små glittrande stenar för lite extra glammig effekt på bordet. Och som hon sa: "Maten kan ju vara på ett sideboard maten är ju inte så intressant att titta på".  

 

Se även två tidigare inlägg med härliga tips:
5 snabba Halloweentips
Fina dukningar till Halloweenfesten

www.anithaschulman.se
www.sheratonstockholm.se

Facebook Twitter Google Plus Google Plus