Robotklipparen som är Bäst i test 2017

Robotklipparen som är Bäst i test 2017

Förra året gjorde en av mina kollegor ett stort robotklippartest, här kan du se vilken klippare som klarade testen bäst. I år har han tyvärr inte gjort något sådant test, men jag har fått resultaten från ett annat test som sajten Bäst-i-test har gjort av 2017 års robotgräsklippare. Återigen är det Husqvarnas modeller som hamnar i topp. För andra året i rad har Husqvarna Automower 315 vunnit hela deras test och Automower 430X är utsedd till bästa premiumval, även detta för andra året i rad.
Jag har länge velat ha en robotklippare, eftersom man då får mer tid för andra saker i trädgården, än att bara klippa gräs hela sommaren... Dessutom ska robotklippare ge en mycket bättre gräsmatta eftersom det hela tiden faller ner "småklipp" som göder gräset och gör det motståndskraftigt mot mossa, ogräs och annat.

För andra året i rad har Husqvarna Automower 315 blivid korad till Bäst i test av sajten Bäst i test. Husqvarna Automower 430X är utsedd till bästa premiumval. Robotgräsklipparna är indelade i tre prisklasser: budget (upp till 12 000 kr), mellan (12 000–18 000 kr) och premium (över 18 000 kr).

Husqvarna Automower 315 hör hemma i mellanklassen, men presterar enligt testet på premiumnivå och för andra året i rad koras Husqvarna Automower 315 till bäst i test:
”De främsta styrkorna är den genomarbetade designen som ger mycket goda terrängegen-skaper samt den föredömliga problemlösnings-förmågan. Automower® 315 klarar därför av att klippa de allra flesta typer av gräsmattor på ett tidseffektivt och driftsäkert sätt. Detta inkluderar en rad svårhanterade miljöer med utmaningar såsom oregelbundet dragen avgränsningskabel, många hinder, besvärligt underlag, kuperad terräng, smala passager, kraftiga lutningar och högt gräs. Automower® 315 klarar relativt branta lutningar och justerar hastigheten efter motståndet så att den orkar med att klippa även högt gräs.”


Bästa premiumval i testet är precis som förra året Husqvarna Automower 430X:
”Ingen konkurrerande tillverkare kommer i närheten av 430X:s tillförlitlighet och problemlösningsförmåga. Speciellt i extra utmanande miljöer, såsom mycket komplexa gräsmattor med oregelbunden kabeldragning, många hinder, besvärlig terräng och smala passager. Även kraftiga lutningar, rötter, löst underlag, komplicerade hörn och högt gräs hanteras både smart och tidseffektivt. Den smarta guidekabeln lotsar robotgräsklipparen genom svåra områden, vilket sparar tid. Tillsammans med den långa batteritiden gör detta att 430X kan klippa riktigt stora gräsytor.”
Även Husqvarna Automower® 430X har en GSM-modul som gör att man via en app kan hantera och ha kontroll på sin robotgräsklippare.
 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Facebook Twitter Google Plus Google Plus