AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

30 november 2015

2016 års trendfärger!

För första gången har TVÅ kulörer blivit utsedda till Årets färg. Under 2016 är det Rose Quartz och Serenity som har blivit utsedda till året trendigaste färger av det internationella färginstitutet Pantone. Dessa två kulörer passar lika bra ihop som var för sig tycker jag. Den rosa är varmare och den blå är en liten kyligare ton. Babyblå och babyrosa skulle jag beskriva färgerna som.

Årets kulör 2016 Rose Quartz och Serenity.
Årets kulör 2016 Rose Quartz och Serenity.

Pantone utser inför varje år en ny trendkulör. De trendspanar över hela världen och sedan tas en färg fram som kommer att genomsyra både inredning och mode under året.

Av de färger som blivit valdta under tidigare år så tycker jag att Emerald (smaragdgrön) som var årets färg 2013, är den som har synts mest av färgerna och den var lika trendig både under 2014 och 2015. Årets två färger känns lite mer barnsliga och kommer nog inte att tilltala lika många, som den mer lyxiga smaragdgröna kulören har gjort.

Årets färg 2015 var Masala
Å
rets färg 2014 Radiant Orchid
Årets färg 2013 Emerald
Årets färg 2012 Tangerine Tango
Årets färg 2011 Honeysucke

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.Nyckelord:

Detaljer

Inredning

Inspiration

Nyheter

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår